Tavsiye,  Uygulama

シェラ -闇に咲く一輪の花-(Shera – Yami ni Saku İchirin no Hana)

Bugün sizlerle シェラ -闇に咲く一輪の花-(Shera – Yami ni Saku İchirin no Hana) oyununu inceleyeceğiz. Türkçe çevirisi için, “Chera – Karanlıkta Açan Bir Çiçek”. Aslında bir oyundan çok, hikaye diyebiliriz. Çünkü sadece olan yazıları okuyoruz. Olayın gidişatına müdahale edemiyoruz. Bu yüzden biraz sıkabilir ama hikayesi bana ‘’Mahoutsukai no Yome’’ animesini hatırlattığı için keyif aldığımı söyleyebilirim. Oyunun hikayesi ise söyle; Küçük bir kız olan Nao, Naruto misali sürekli toplum tarafından dışlanmaktadır. Zengin bir adam tarafından evlatlık edinen Nao burada da üvey babası ve üvey babasının sevgilisinden şiddet görmektedir. Bu kısım beni biraz korkuttu ve gerdi diyebilirim. Kadına ve çocuğa şiddet, taciz içeren şeylere pek gelemiyorum.

Çiçekleri çok seven Nao’nun yolu bir şekilde çiçek düşkünü Ottoman (Bir canavardır.) ile çakışır. Hikaye bu iki karakterin dostluğu üzerine kurulu. Ottoman karakteri oldukça havalı ve bazı özel güçlere sahip. Hikayesi olsun müzikleri olsun oldukça kaliteli bir oyundu fakat oyunda ilerleyebilmek için sınırsız bir reklam izlemek gerekiyor. Oyunda en sıkan kısım da buydu. Yüze yakın belki de daha fazla reklam izlemek zorunda kaldım. Hep aynı reklamı verdikleri için de oyunu bitirmem biraz uzun sürdü. Normalde reklamlar olmadan bir, iki güne bitecek bir oyun.

Oyunda ilerlemek için kalbi doldurmak gerekiyor. Bunun için de çiçek toplamalısınız. Yüzü çiçek olan kıza denk gelirseniz daha fazla çiçek alabiliyorsunuz. Denk gelmek için bahçeye bir kaç kez girip çıkmanız yetiyor. Tabi bu kıza denk gelirseniz yine reklam izlemeniz gerekiyor. Ayrıca oyunun ana hikayesi dışında karanlık dünyada, Ottoman karakterinin özel bölümleri de var. Bunun için de belli bir zaman beklemeniz ya da siyah yaratığa basıp reklam dinlemeniz gerekiyor.

Bu yan hikayeler kalbi doldurmanıza da yardım ediyor. Oyunda bazı can alıcı yerlerden fotoğraf alabiliyorsunuz. Bu fotoğraflara ”アルバム(arubamu) Albüm ” kısmından, yan oyunda tanıştığınız karakterin özelliklerine ” 出会ったㇶト達 (Deatta hitotachi) Tanıştığım insanlar ” kısmından ve hikayedeki ilerlemenize ise ”スト-リ-(sutōrī) Hikaye” menüsünden ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca oyunun devam kısmı da mevcut ama ben daha fazla reklam dinlemek istemediğim için indirmedim. Siz de indirip oynarsanız yorumlarınız aşağıya bırakabilirsiniz. Bu tarz oyunlar biliyorsanız bizimle paylaşabilirsiniz. İyi eğlenceler dilerim…

Oyunu indirmek için Buraya Tıklayınız.

Mini not kesinlikle ve kesinlikle uygulama sayfasına (İyi veya kötü fark etmez) yorum yazmayın. Nedendir bilinmez bu gibi Japonlar için hazırlanan uygulamalar yorum yazıldığında Türkiye için indirmeye kapatılıyor. Daha önce indirip çok beğendiğim 3-4 oyuna yorum yazmıştım ve geri dönüp baktığımda (1 hafta içinde) Türkiye’ye kapatılmıştı. Bu benim tahminim ama sebebi korsancılıktan korunmak istemeleri olabilir. Japonya telif hakları konusunda oldukça katı. Korsan film izlemek, ülkeye çakma ürün sokmak vesaire kesinlikle yasak.  Hatta bazı sitelere bile konumu sadece Japonya’da olanlar erişebiliyor.(Benim karşılaştığım bir dizinin resmi web sitesiydi.) Sözün özü yorum yazmamaya dikkat edin.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0
    0
    Sepetiniz
    Sepetiniz boşMağazaya Geri Dön